Egy internetes játékból is lehet tanulni vállalkozásfejlesztést

Móni, megőrültél? Még hogy internetes játékból vállalkozásfejlesztést tanulni…

Neked is valami hasonló gondolat jutott eszedbe a címet elolvasva? Nem lepődnék meg. De kérdem én, hányszor vertelek én már át? Egyszer sem. Na, látod! Hidd el, ebből is ki fogom hozni a számodra leghasznosabb tudást.

Vágjunk bele!

Vállalkozásfejlesztés egy játékból

Rám nem szoktak hatni a különböző játékok. Annak idején még a flipperrel sem játszottam, annyira hidegen hagytak ezek a dolgok. Azt hittem immunis vagyok rájuk, de aztán… történt valami, ami nemcsak a mindennapjaimra, hanem a vállalkozásomra is hatással volt.

Ismered a Royal Story internetes játékot?

Választanod kell benne egy karaktert – királyfi vagy királynő –, majd felépíteni vele egy birodalmat. Ahogy haladsz előre a játékban, ahogy teljesíted a kiszabott feladatokat, úgy lesz egyre nagyobb és szebb. Kertészkedni, állatokat nevelni és gazdálkodni kell.

Ez engem annyira beszippantott, hogy akár napi több órát is képes voltam játszani vele.

Élveztem, ahogy egyre több mindenem van.

Ahogy egyre gazdagabb vagyok.

És ahogy egyre nagyobb a birodalmam.

A játék feladataiból tanultam a legtöbbet

Mindennap volt egy napi lista, amit el kellett végezni, mint leszüretelni termést a fáról, kaszálni, hogy legyen búza stb. Ez tette lehetővé, hogy a birodalom virágozzon. Továbbá az egyik feladat az volt, hogy szomszédokat találjak azok között, akik szintén játsszák ezt a játékot. Így kaptunk később közös feladatokat: átjárni a szomszédhoz szüretelni vagy fát vágni, amiért különböző jutalmakat kaptam.

Az alkotók annyira jól megcsinálták az egész grafikát, hogy a szezonális dolgokat is lekövették. Például, amikor tél volt, akkor a játékban is havas volt a vidék. Amikor először méláztam el ezen, akkor jött a felismerés, hogy a játék mennyire leköveti az életet.

De az igazán nagy AHA-élményt a következő gondolat jelentette.

A vállalkozásommal én is egy birodalmat építek.

Nekem is egy királyi attitűdöt kell felvennem, hogy egy növekvő, terjeszkedő, virágzó vállalkozásom legyen. Úgy kell tekintenem a vállalkozásomra, mint ahogy egy jó király(nő) tekint a birodalmára.

Egy internetes játékból is lehet tanulni vállalkozásfejlesztést

A játék három legnagyobb tanulsága, amit átültettem a vállalkozásomba

Onnantól azt kezdtem el megfigyelni, hogyan van felépítve a játék és ezt hogyan tudom átvinni a saját vállalkozásomba. A jó pap holtig tanul, szokták mondani, akár egy internetes játékból is – ezt már csak én tettem hozzá. 🙂

Íme a legnagyobb tanulságok:

  1. Legyen egy napi rutinod, amit, ha mindig megcsinálsz, akkor szinten tudod tartani a birodalmadat, a vállalkozásodat. Persze a legjobb az, hogy ha olyan rutinod van, ami előbbre viszi a bizniszedet, és nem hagyod, hogy megrekedjen egy bizonyos szinten.
  2. Kell egy „szomszédság”. Csatlakozz közösségekhez, építs kapcsolatokat, járj el meetupokra stb. Ahhoz, hogy a vállalkozásod jól működjön, szükséged van egy kiváló kapcsolatrendszerre.
  3. A játékban úgy volt, hogy ha egyre nagyobb birodalmat akartál egyre drágább szerzeményekkel, annál több időt, virtuális pénzt, energiát és munkát kellett belefektetni. Vagyis: ha nagyban akarsz játszani, a nagyok játékát kell játszanod.

Mondok két példát:

  • Ha több ügyfelet akarsz, akkor többet kell invesztálnod abba, hogy több ember ismerjen meg.
  • Ha több bevételre van szükséged, akkor nagyban kell gondolkodnod: szükséged lehet kampányokra, tölcsérekre hozzá.

Nem mindegy, mikor mi történik a vállalkozásodban.

Nem mindegy, milyen döntéseket hozol.

Én is megláttam, hogy ha tényleg jó kapcsolatokat akarok kiépíteni, akkor ki kell lépnem az online világból az offline világba. Elkezdtem járni tréningekre, előadásokra, meetupokra, készítettem névjegykártyákat, bevállaltam az utazások kényelmetlenségét és még sorolhatnám.

Mindezt azért, hogy a birodalmamat, a vállalkozásomat tudjam növelni és gazdagítani – akár tudással, akár új információkkal, akár új kapcsolatokkal.

A játékot egyik pillanatról a másikra hagytam abba és azóta sem léptem be. Nem tudom, mi történik a virtuális királyságomban. Az is a napi rutinom részévé vált, hogy HASZNOSAN töltöm az értékes időmet. A valódi királyságom építésével. Nemet mondtam azokra a tevékenységekre, amelyek kitöltötték ugyan az időmet, de nem vittek előbbre.

A játékosságot azonban igyekszem megőrizni! ?

A Bevételnövelő webinarsorozat segít abban, hogy AUTOMATIKUSAN meglásd, hogyan tudsz bőségesen profitot teremteni magadnak. Kattints a linkre a részletekért:

https://uzletiasszisztens.hu/bevetelnovelowebinar_eves/