Miért jó neked a virtuális asszisztencia? IV. rész 

Nyugalmat nyersz!

Mini sorozatunk utolsó előtti részéhez érkeztünk, amelyben azt taglaltuk, miért jó neked, ha van egy virtuális asszisztensed. Beszéltünk eddig a költségekről, az időről, az energiáról, most pedig a nyugalomról lesz szó. Azt fogom megmutatni neked, hogyan teremt nyugalmat számodra egy virtuális asszisztens a vállalkozásodban.

Az első pont a legegyszerűbb, nem is kell túlmagyarázni: van egy feladat, amit te kiszervezel, és ő el fogja végezni HELYETTED. Ennyi!

Te nyilván azokat a feladatokat fogod delegálni, amelyek számodra alsóbbrendűek, ám ezeket ő felsőbbrendűként kezeli. Mit jelent mindez?

Mindjárt elmagyarázom!

A második pont a VÁLLALKOZÓI ÉSZJÁRÁSHOZ kapcsolódik. Sokszor találkozhattál már azzal az érvvel, hogy azért jó neked a virtuális asszisztens, mert ő is vállalkozó, tehát ő is vállalkozói észjárással rendelkezik. Ez alatt azt értem, hogy nagyságrendileg ugyanazokkal a feladatkörökkel kell foglalkoznia a saját vállalkozásában is. Tehát, ha ő kap egy feladatot, azt értelemszerűen felsőbbrendűként kezeli, mert tudja, milyen fontos célt szolgál. Ezzel szemben a hagyományos alkalmazott csak a feladatot látja, a célt nem.

Talán veled is megtörtént már, hogy egy feladatra az alkalmazottad húzta a száját, vagy egyszerűen kifejezte nemtetszését: miért én kaptam ezt a feladatot? Miért nekem kell ezt csinálni? Ezek a megnyilvánulások akár még konfliktushoz is vezethetnek. A virtuális asszisztens esetében azonban ilyen problémával nem kell szembesülnöd.

Miért?

Mert – mint említettem – ő tudja, milyen cél húzódik meg az adott feladat mögött, és nyilván ennek megfelelően fogja kezelni. A KEZED ALÁ fog dolgozni!

A harmadik, vagyis utolsó pontot pedig én úgy nevezném, hogy egyszerűsítés. Bizonyára te is találkoztál már azzal az aránnyal, hogy naponta 20-22 000 döntést hozunk meg, egyeseket tudat alatt. Ha hiszed, ha nem, ez így van.

És ez nagyon sok.

Sőt, RENGETEG!

Vállalkozóként meg aztán tényleg elképesztő mennyiségű felelősségteljes döntést kell meghoznod napi szinten. Mert ott a Facebook, ott a weboldal, ott az ügyfél, ott vannak a pénzügyek. Még felsorolni sem tudom az összeset, mert egyszerűen lehetetlen.

De menjünk is tovább, és térjünk rá arra a kérdésre, ami a te fejedben is megfogalmazódott: hogyan fogja levenni a döntés terhét a vállamról egy virtuális asszisztens?

Vegyük például az online ügyfélszolgálatot. Ha az ügyféltől érkezik egy olyan levél, ami valamilyen pénzügyi döntést igényel a megrendelő részéről, mi már úgy továbbítjuk neki azt a levelet, hogy javaslatot is adunk. Tehát, mi a te helyedben azt válaszolnánk, hogyElfogadható számodra, vagy nem? Így a megrendelőnek csak azt kell eldöntenie, hogy rendben van a javaslat vagy nincs. Sokkal könnyebb egy „igen” vagy egy „nem” választ adni, mint a „hogyan” és a „miért” kérdéseket végiggondolni.

Összefoglalva: egy virtuális asszisztens három pontban fog neked nyugalmat hozni. Az első, hogy feladatoktól szabadít meg. A második, hogy a vállalkozói észjárásnak köszönhetően a kezed alá dolgozik. A harmadik, és egyben utolsó pont pedig az egyszerűsítés, ami azt jelenti, hogy egy virtuális asszisztens leegyszerűsíti számodra a döntéshozatalt. Na meg persze az életedet is!

Ha további információkra van szükséged, gyere a www.uzletiasszisztens.hu weboldalra. Ha pedig kérdéseid vannak, akkor írj nyugodtan a hello@uzletiasszisztens.hu email címre.

Hasznosnak találtad a cikket? Akkor oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, vállalkozó társaiddal!